Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

"Ελληνικό" κουπί στη νίκη της Οξφόρδης

Ελληνικό χρώμα είχε η νίκη της Οξφόρδης στον ιστορικό αγώνα κωπηλασίας με αντίπαλο το Κέμπριτζ που πραγματοποιήθηκε στον Τάμεση το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο πλήρωμα των νικητών μετείχε και ο 19χρονος Κωνσταντίνος Λουλούδης, που μάλιστα σημείωσε και ένα νέο ρεκόρ στο θεσμό, αφού έγινε ο μικρότερος σε ηλικία νικητής από την καθιέρωση του αγώνα.

"Καταφέραμε να εφαρμόσουμε το τέλειο πλάνο, το εκτελέσαμε τέλεια και δεν τους αφήσαμε να πάρουν ανάσα", τόνισε ο νεαρός ελληνοβρετανός κωπηλάτης, που ζει μόνιμα στην Αγγλία.
 
Ο Σταν, όπως τον αποκαλούν στο Νησί, έχει σαν επόμενο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και όπως λέει ο προπονητής του στο Πανεπιστήμιο, Σον Μπόουντεν, τίποτα δεν πρόκειται να τον εμποδίσει."Δεν βλέπω τι μπορεί να τον εμποδίσει από το να φτάσει πολύ μακριά. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Έχει ό,τι χρειάζεται για να τα καταφέρει", τόνισε ενόψει των trials που θα διεξαχθούν σε τρεις εβδομάδες στη λίμνη Ντόρνι. Οι νικητές θα είναι αυτοί που θα στελεχώσουν την ολυμπιακή ομάδα των Βρετανών.


Μάλιστα, τον συγκρίνουν ακόμα και με τον σπουδαίο Σερ Μάθιου Πίνσεντ, ο οποίος έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας περάσει προηγουμένως από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο ίδιος ο Πίνσεντ δήλωσε για τον Λουλούδη (ή αλλιώς "θηρίο", όπως είναι το παρατσούκλι του): "Για να βρεθεί στην ολυμπιακή ομάδα, θα πρέπει να νικήσει αθλητές που είναι περίπου στα 25 και προπονούνται εδώ και πέντε χρόνια στο επίπεδο που αυτός μόλις τώρα ξεκίνησε. Αν οι Αγώνες ήταν το 2014, πιθανότατα θα ήταν εκεί. Για το 2012, δεν είναι σίγουρο".

Για να επανέλθουμε στα του "Boat Race", αυτή ήταν η 76η νίκη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που όμως υπολείπεται τέσσερις νίκες του Κέμπριτζ, που προηγείται με 80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου